tisdag 17 maj 2016

Kalljästa frukostbullar

Jag har sagt det förut och säger det igen: Att baka bröd är hur kul som helst och i synnerhet om man gör degen på kvällen och låter den jäsa över natten. Supergott med nybakat bröd till frukost!

Du behöver:
25 g jäst
4 dl vatten, kallt
2 msk rapsolja
1 1/2 dl vetekli
2 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl

Garnering:
Sesamfrön

På kvällen:
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det kalla vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner olja och vetekli. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i kylskåpet över natten.

På morgonen:
Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till bollar och lägg dem på en plåt. Sätt ugnen på 250C. Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen i 10 - 13 minuter eller tills de har fått fin färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar